Capelli shop

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM.

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM.

Akcija!

PRAMENOVI – Mix dvije tehnike

Kombinacijom više tehnika možete stvoriti prelijep i slojevit izgled kose. Pramenovi mogu dodati dubinu i kontrast, dok balayage omogućava mekši i prirodniji prelaz između prirodne boje kose i svjetlijih tonova. Ovaj dvostruki pristup može stvoriti bogatiju dimenziju kose i dodati teksturu, bez izgleda pretrpanosti ili previše kontrasta. Naučite ovu tehniku uz kolegicu Ninu iz Capelli tima.

99,00KM

OPIS PROIZVODA

Pramenovi i balayage su dvije popularne tehnike farbanja kose koje se često koriste kako bi se postigao prirodan i svijetao izgled. Iako su slične, ove tehnike imaju svoje karakteristike i primjene.

Pramenovi: Pramenovi su tanki ili deblji pruge svjetlije boje koje se dodaju u kosu, obično nekoliko nijansi svjetlije od prirodne boje kose. Pramenovi se mogu nanijeti duž cijele dužine kose ili se fokusirati samo na određene dijelove, kao što su šiške ili vrhovi kose. Ova tehnika pruža više kontrasta i definicije kosi, dodajući dimenziju i sjaj.

Pramenovi se mogu raditi različitim tehnikama, kao što su “foilyage” (primjena pramenova sa upotrebom folije za izolaciju), “babylights” (veoma tanki pramenovi koji simuliraju prirodno posvjetljenje od sunca), ili “sombre” (nijansiranje pramenova da izgledaju prirodnije i mekše).

Balajaž: Balayage je tehnika farbanja  koja se zasniva na nanošenju boje slobodnom rukom, često na vrhovima kose ili duž vrhova. Ideja je da kosa izgleda kao da je prirodno posvjetljena od sunca. Balayage se često radi sa mekim prelazima između prirodne boje kose i svjetlije boje, čime se postiže glatka i prirodna tranzicija.

Za razliku od pramenova, balayage ne koristi folije, već kolorista direktno nanosi boju na kosu koristeći četku ili ruke. Ova tehnika omogućava veći stepen kreativnosti i fleksibilnosti u postizanju željenog izgleda.

Kombinacija pramenova i balajaža: Kombinacija ovih tehnika može stvoriti prelijep i slojevit izgled kose. Pramenovi mogu dodati dubinu i kontrast, dok balayage omogućava mekši i prirodniji prelaz između prirodne boje kose i svjetlijih tonova. Ovaj dvostruki pristup može stvoriti bogatiju dimenziju kose i dodati teksturu, bez izgleda pretrpanosti ili previše kontrasta.

Ključ za uspješnu kombinaciju pramenova i balayage-a je pažljivo odabiranje nijansi koje se međusobno dopunjuju i kreiraju harmoničan izgled. Takođe je važno da se radi s iskusnim koloristom koji je vješt u obe tehnike i može ih pravilno primijeniti kako bi se postigao željeni rezultat.

Dodatne informacije

5/5
You're viewing: PRAMENOVI – Mix dvije tehnike 99,00KM
Dodaj u korpu